top of page

Blijven leren

k zit al meer dan 23 jaar bij veel verschillende bedrijven aan tafel. En 23 jaar is een lange tijd als je nu niet meer met vader of moeder aan tafel zit maar met de zoon of dochter die het bedrijf heeft overgenomen. Ik zit niet meer met senior om tafel maar ben nu zelf de senior, zullen we maar zeggen.


Bijzonder om al zo lang verbonden te zijn aan deze mooie bedrijven. Ik leer ze steeds beter kennen en als ik binnenkom dan weten de mensen die mij zien staan: zo, er wordt vast weer iets leuks georganiseerd. Leuk om tijdens de organisatie van zo’n evenement je helemaal onder te dompelen in de historie, cultuur, visie en missie van deze bedrijven. Ik weet ondertussen veel van de aardappelverwerkende industrie, elektrotechniek, bouw, verwarmde toiletbrillen, financieringen, verf, consultancy, en zo kan ik nog wel even doorgaan.


Het leuke is dat ik naast veel vaste klanten ook met nieuwe klanten in contact kom, deze keer via OnderNamen. Geweldig dat dit leuke blad naast de meetings ook een andere verbindende factor heeft. Ik ging in gesprek met de eigenaren van Verhart Groen en Ruvoma en hun team. Na een half uur wist ik even helemaal niet welke kant we op moesten gaan. We zaten duidelijk in de eerste brainstorm, wat voor mij heerlijk is omdat je samen gaat bedenken wat het beste concept is en wat past bij de doelstellingen en ideeën.


Ik kreeg van Peter Verhart een rondleiding door zijn mooie bedrijf. Er ging weer een nieuwe wereld voor mij open, ik zag machines waar ik het bestaan niet van wist. Zo leuk om een kijkje te krijgen in weer zo’n mooi bedrijf in de Lopikerwaard.


In twee maanden tijd hebben we een mooi concept bedacht waar we alle doelstellingen en wensen in hebben verwerkt. Een behoorlijke operatie want iedereen was welkom en het hele terrein werd aangepast. Alle machines die het bedrijf rijk is, werden gepoetst en in lange rijen neergezet. Het grote terrein werd voor twee dagen de grootste showroom van de Lopikerwaard. Alle dienstverlening werd geshowd. Alle trotse medewerkers waren aanwezig om te vertellen over hun expertise. Klanten, familie en leveranciers liepen rond en zo was het twee dagen genieten van lekker eten, mooie aankleding met tenten, muziek, lekkere drankjes, fotoactie en gastvrijheid.

Voor mij persoonlijk is dat altijd een genietmoment, waarbij ik nog wel eens moet denken aan dat eerste gesprek, toen ik dacht: waar gaan we heen? En dan dit resultaat met een trotse en opgeluchte opdrachtgever. Van elk project leer ik weer. Daarom neem ik deze ervaring weer mee in mijn volgende brainstorm bij (nieuwe) klanten.
120 weergaven
bottom of page