top of page

Feesten in de Lopikerwaard: Waar familiebedrijven echt thuis in zijn!


Ik mag voor een aantal bedrijven in de Lopikerwaard al jarenlang hun personeelsevenementen organiseren. Ik zat met vader en/of moeder en nu met zoon of dochter om tafel. Elke keer is de insteek het hetzelfde want er zijn enkele principes die ze met succes toepassen, en die kunnen dienen als inspiratie voor andere bedrijven die streven naar betrokkenheid en een positieve bedrijfscultuur. Wat in deze tijd heel goed van toepassing kan zijn in uw bedrijf.


1. Cultiveer een Familiaire Sfeer: Een van de sterkste troeven van familiebedrijven is hun vermogen om een familiaire sfeer te creëren. Dit gevoel van verbondenheid is het resultaat van generaties die samenwerken en een gezamenlijk doel delen. Bij personeelsevenementen laten familiebedrijven zien hoe ze deze hechte sfeer koesteren en uitbreiden naar alle werknemers, partners en ook het gehele gezin van de medewerker. Het creëren van een gevoel van familie, ongeacht of je bloedverwanten bent, bevordert de teamspirit en versterkt de werknemersrelaties.


2. Aandacht voor Bedrijfscultuur: Familiebedrijven begrijpen het belang van het behouden van een sterke bedrijfscultuur. Bij personeelsevenementen wordt de bedrijfscultuur vaak op een subtiele en doordachte manier benadrukt. Dit kan variëren van het delen van verhalen over de geschiedenis van het bedrijf tot het benadrukken van gedeelde waarden en doelen. Dit draagt bij aan de loyaliteit en betrokkenheid van werknemers.


3. Ruimte voor Informele Interactie: Het succes van personeelsevenementen bij familiebedrijven komt ook voort uit de ruimte die wordt gecreëerd voor informele interactie. Het zijn momenten waarop werknemers zich kunnen ontspannen en persoonlijke gesprekken kunnen voeren met collega's en leidinggevenden. Deze informele contacten dragen bij aan een sterkere band tussen werknemers en een beter begrip van elkaars perspectieven.


4. Duurzaamheid en Gemeenschapsgerichtheid: Veel familiebedrijven hebben diepe wortels in de Lopikerwaard. Bij het organiseren van personeelsevenementen laten ze vaak zien hoe ze omgaan met duurzaamheid en betrokkenheid bij de gemeenschap. Dit kan variëren van het organiseren van vrijwilligerswerk tot het ondersteunen van lokale initiatieven. Het laat zien dat bedrijven niet alleen op winst zijn gericht, maar ook een actieve rol spelen in het verbeteren van de samenleving.


In essentie kunnen andere bedrijven veel leren van de manier waarop familiebedrijven personeelsevenementen organiseren. Het draait allemaal om het cultiveren van een sterke bedrijfscultuur, het versterken van werknemersrelaties en het creëren van gedeelde ervaringen. Wij denken graag mee om bovenstaande tip te verweven in uw evenement.64 weergaven

Commentaires


bottom of page