top of page

Ik, zei de held!

Als meisje heb je helden en idolen. Mijn eerste helden waren mijn ouders. Je hebt als je jong bent de neiging, mensen op een voetstuk te zetten. Mijn vader zei altijd ‘Iedereen is een boerenlul’. Beetje grof misschien, maar bij hem stond als dierenarts de boer op een voetstuk en wilde hij natuurlijk aangeven dat iedereen gelijk is. Ik moet je zeggen, het duurt bij mij altijd even om te ontdekken dat elke held minder heldhaftig is als jij denkt en met dezelfde of juist hele andere dingen worstelt dan jij.


De helden die mij hebben geïnspireerd en die ik ben tegengekomen hebben mij juist laten zien en geleerd om vooral mijn eigen held te zijn en te worden!


‘Is het niet een goed idee om eens te kijken waarom jij je eigen superheld bent?’

Hoe onnatuurlijk het soms voelt, zeker misschien in deze nuchtere Lopikerwaard, is het niet een goed idee om eens te kijken waarom jij je eigen superheld bent? Lekker toch, altijd zo’n iemand in de buurt. Ik daag je uit om een lijstje te maken met 25 punten waarom jij een superheld bent. Leuk om te doen en aan te vullen wanneer je weer iets geweldigs hebt gedaan, iets hebt overwonnen of een doel hebt gehaald waar je hard voor hebt gewerkt.

Om je inzage te geven in mijn eerste tien punten die ik zo kan noemen en waar ik trots op ben en die mij zeker een superheld maken zijn:

  1. Ik ben een vrouw, partner, moeder, zus, dochter, schoondochter en vriendin!

  2. Ik ben twintig jaar ondernemer en de huidige crisis is niet de eerste die ik ga overwinnen!

  3. Ik ben in hart en nieren eventmanager en ik geniet daarvan!

  4. Ik ga al meer dan een jaar trouw naar de sportschool!

  5. Ik heb geleerd dat perfect op heel veel manieren is in te vullen!

  6. Ik ben onderdeel van Be Excellent waar we vrouwelijk ondernemerschap promoten!

  7. Ik krijg het vertrouwen van de leukste bedrijven en ondernemers!

  8. Ik kan veel meer dan ik ooit heb kunnen denken!

  9. Ik gebruik ook de coronaperiode als een waardevolle tijd!

  10. Ik bezit al twintig jaar girlpower in een mannennetwerk!

Ik weet zeker dat de hele Lopikerwaard vol zit met superhelden en -heldinnen. En dat zijn niet alleen de grootste en succesvolste ondernemers van dit moment. In ieder mensen schuilt een superheld en je bent pas echt een held als je bij anderen dat gevoel naar boven weet te halen!


Succes superhelden!

 

Deze column is verschenen in de zomer editie 2020 van Ondernamen Lopikerwaard, hét ondernemersplatform voor de regio.

Jeichien Plantema, eigenaar van Perfect Events. Geniet van mooie concepten en blije klanten. Werkt graag samen met creatieve partners die anders kunnen denken. Partner van de liefste, Michiel, en trotse moeder van twee prachtige mannetjes, Simon van acht en Floris van vijf jaar. Houdt van koken, lezen, reizen en onderzoeken. 0306364729 | jeichien@perfectevents.nl

16 weergaven

Comments


bottom of page