top of page

Prettig zakendoen?

Ik was 23 jaar, vol vertrouwen, onwetend en met een mooi concept onder de arm startte ik met Perfect Events.


Dat concept heet Dierenclinics en is tot de dag van vandaag een mooie combinatie van clinics met dieren, want zoals ik van huis uit zeker heb geleerd (mijn vader en moeder hadden een dierenartsenpraktijk); als je goed kijkt kun je veel van dieren leren!


Juist door de passie voor dieren, ben ik gestart met deze mooie dierenclinics met onder andere paarden, honden en roofvogels. Toen ik samen met Bert Bruil, de beste valkenier van Nederland, mijn plannen maakte en begon over contracten zei hij: ‘Ik teken geen contracten, we schudden de hand, kijken elkaar in de ogen en gaan samenwerken.’ Een Gentlemen’s agreement noemt hij dat.


Tot op de dag van vandaag werk ik nog steeds met deze bijzondere lieve man samen. We hebben nooit onenigheid gehad omdat we elkaar op een aardige manier de waarheid kunnen zeggen en hij mij vooral veel heeft geleerd en beter heeft gemaakt.

‘Een goed evenement organiseren is niet een zaal boeken met een bandje erbij’

Is het met je Hart zakendoen of Hard zakendoen?

Juist als je een evenement organiseert voor en vooral met een klant is het voor mij belangrijk om inzicht te krijgen wat de reden en passie is van de ondernemer/ onderneming om dit te organiseren. En dan krijg je de mooiste verhalen en inzicht in de klant. Daarna is het onze taak om er een Perfect Event van te maken. Daarvoor heb je partners nodig die dat kunnen uitvoeren maar ook vooral dat gevoel kunnen begrijpen en vertalen. Want een goed evenement organiseren waar je nog lang aan wil terugdenken is meer dan een zaaltje boeken met een bandje erbij.


Dan maken we afspraken en komen er dan toch contracten en een draaiboek. Alles strak en omlijnd. Daarna is het de kunst op de dag of dagen zelf dit zo uit te voeren dat het geen militaire operatie lijkt maar een ontspannen dag waarop niets moet, maar alles mag.


Dat wij vervolgens op de achtergrond rijplaten regelen, omdat de vrachtwagen vastzit of door onverwachte weersomslag het programma aanpassen maakt het werk uitdagend en leuk!


De prettige samenwerking met de klant en partners is heel belangrijk en voor mij kan dat alleen met je Hart en anders ga ik het niet doen. Dus laten we elkaar op een aardige manier de waarheid zeggen en de ander beter maken, alleen zo ontstaan er mooie relaties.

 

Deze column is verschenen in de zomer editie 2018 van Ondernamen Lopikerwaard, hét ondernemersplatform voor de regio.

Jeichien Plantema, eigenaar van Perfect Events. Geniet van mooie concepten en blije klanten. Werkt graag samen met creatieve partners die anders kunnen denken. Partner van de liefste, Michiel, en trotse moeder van twee prachtige mannetjes, Simon van acht en Floris van vijf jaar. Houdt van koken, lezen, reizen en onderzoeken. 0306364729 | jeichien@perfectevents.nl

7 weergaven

Comments


bottom of page