top of page

Sport

Dit nummer gaat over sporten. Toevallig ben ik een aantal weken geleden gestart met sporten bij een heuse sportschool. Het was voor mij een hele stap, dat moet ik toegeven. We sporten in kleinere groepen, zodat de begeleiding goed op je kan letten. Je steunt elkaar, samen sta je duidelijk sterker. Het is heerlijk en motiverend. Zo werkt het vaak ook met evenementen: samen iets doen, iets beleven of een mooie prestatie neerzetten die je alleen niet had gekund, geeft een geweldig gevoel. En dat is vaak een van de doelen van de opdrachtgever.


Activiteiten die actief, uitdagend en competitief zijn worden over het algemeen dan ook het meest gewaardeerd en herinnerd. Maar als je op de uitnodiging bij de kledingvoorschriften zet “korte broek, gymschoenen en handdoek mee”, haakt er vaak een gedeelte af. En dan heb ik het nog niet eens over de zwembroek, bikini of badpak: dat is zeker nog een brug/kleedkamer te ver!


En dat is natuurlijk nooit de bedoeling. We willen graag een hoge opkomst op het evenement, dus zoeken we activiteiten die laagdrempelig zijn. Er zijn gelukkig veel sportieve activiteiten waarmee we iedereen kunnen verrassen en vermaken. En het mooie is: je leert elkaar anders kennen en motiveert elkaar in geheel nieuwe situaties.

‘Een sportieve dag met collega’s kan tot hele andere inzichten leiden’

Zoals wanneer je in die raftboot stapt en samen met je afdeling de golven trotseert;


Of een schietprogramma volgt en ontdekt dat die HR-collega heel scherp kan schieten;


Of een stoere mountainbikerit maakt en toch meer durft dan je van tevoren had gedacht omdat de PR-dame voorop rijdt;


Of op de elektrische step een gave tocht maakt en zo je directeur voorbij scheurt;


Of een dagje gaat autoracen en je ziet dat de technische medewerkers toch slimmer en sneller rijden dan de salesmensen.


Ik kan u vertellen: een sportieve dag met collega’s kan tot hele andere inzichten leiden. Er ontstaat dan iets in een groep. Een geweldig voorrecht van mijn werk als organisator, om groepen collega’s of relaties te zien veranderen door een bijzondere gezamenlijke ervaring of prestatie.


Een mooi idee voor u?

 

Deze column is verschenen in de lente editie 2019 van Ondernamen Lopikerwaard, hét ondernemersplatform voor de regio.

Jeichien Plantema, eigenaar van Perfect Events. Geniet van mooie concepten en blije klanten. Werkt graag samen met creatieve partners die anders kunnen denken. Partner van de liefste, Michiel, en trotse moeder van twee prachtige mannetjes, Simon van acht en Floris van vijf jaar. Houdt van koken, lezen, reizen en onderzoeken. 0306364729 | jeichien@perfectevents.nl

6 weergaven

Commentaires


bottom of page