top of page

Er is extra WKR ruimte

Goed nieuws de overheid heeft de WKR ruimte verruimd tijdens de COVID periode!


De Werkkostenregeling (WKR) is een regeling waarbij nauwkeurig bepaald kan worden welk bedrag een bedrijf binnen de forfaitruimte / vrije ruimte kan besteden aan onder meer interne evenementen met een fun karakter. In deze COVID-19 periode is die forfait ruimte vergroot.


De vrije ruimte binnen de WKR is in de corona-crisis verruimd naar 3 procent. Dat betekent dat 3 procent van de totale fiscale loonsom besteed kan worden aan onbelaste vergoedingen, waar ook Kerstpakketten en Kerst- en eindejaarevents onder vallen.


De verruiming naar 3 procent biedt bedrijven meer mogelijkheden om binnen de vrije ruimte de kosten van bijvoorbeeld een feestelijk online evenement op te nemen. Dat die verruiming is opgenomen in de 10 redenen om juist nu events te organiseren van vakmedium EventBranche.nl, komt voort uit de combinatie van kracht en impact om juist nu aan saamhorigheid en een prettige sfeer te werken. Met 3 procent van de totale fiscale loonsom is er meer dan genoeg ruimte om je collega's een prettige teambeleving of ander geschenk te bieden.Op Belastingdienst.nl wordt tekst en uitleg gegeven over de normale situatie:

'U mag onder de werkkostenregeling een gedeelte van uw fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw werknemers. Dat is de vrije ruimte. Met ingang van 1 januari 2020 is de vrije ruimte 1,7% van uw fiscale loon tot en met € 400.000. Over het meerdere van uw fiscale loon is de vrije ruimte 1,2%.'


In 2020 zelfs 3 procent vrije ruimte


De vrije ruimte over uw fiscale loon tot en met € 400.000 wordt in 2020 zelfs nog verhoogd van 1,7% naar 3%. Dat biedt u, als u daarvoor de financiële ruimte hebt, de mogelijkheid om uw werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een bloemetje of een cadeaubon. En dat kan tegelijk sectoren helpen die getroffen zijn door de crisis.22 weergaven

Commenti


bottom of page